Cuma, Mart 29, 2024
spot_imgspot_img

HAFTANIN ÇOK OKUNANLARI

spot_img

İLGİLİ HABERLER

Ana SayfaGalerilerSırrı Çözülemeyen Gizemli Nesneler

Sırrı Çözülemeyen Gizemli Nesneler

Dünya şimdiye kadar çözülmemiş ve asla çözülmeyecek gizemlerle doludur. Dünyamızı bu kadar heyecan verici yapan şey de aslında bu;  gizemli nesneler ve olayların sizi nerede ne zaman karşılayacağını bilemezsiniz.

Eninde sonunda hayatın gizemlerinden bazıları çözülecek, ancak birçoğu uzmanları bile şaşırtmaya devam edecek. Şimdiye kadar keşfedilen en büyük ve en açıklanamayan nesnelerden bazılarına göz atın…

1.Tanımlanamayan İskelet: Ata

Bu küçük adam 2003 yılında Şili Çölü’nde bulundu. Yapılan testler sonucunda kendine özgü bir DNS’sı olduğu keşfedildi. Çok küçük bir vücuda sahip, normal insanlara göre daha az kaburgası var  ve kafası daha uzun.

2.Gizemli Winnipesaukee Taşı

Bu taş 1872 yılında bir gölün yanında bulundu, hiç kimsenin taş hakkında bir fikri yok. Üzerinde garip ve görünüşe göre rastgele semboller çizilmiş.

3.Doğu Heykelleri

Son yıllarda Japonya’nın çeşitli yerlerinde bu küçük heykellerden 18.000 adet civarında bulundu. 2 ila 10 bin yaş arasında değişen yaştalar ve genel olarak birbirlerine benziyorlar. Niçin yapıldıkları veya neyi temsil ettikleri konusunda mantıklı bir cevap yok.

4.Quimbaya Uçakları

Quimbaya kalıntıları şimdiye kadar Kolombiya’da bulunan altından yapılmış en ünlü eserlerdir.Bunlar Quimbaya halkı tarafından yapılmış ve şekilleri uçağa benzemektedir. Bir çok kişi bu eserlerin Quimbaya halkının uçmayı öğrendiklerinin bir kanıtı olarak görüyor.

5. Kral Sıçanlar

Bu listenin en ilginç ögesi sanırım bu sıçanlar, bize korku filmini hatırlatıyor. Görüldüğü üzere bir grup sıçan kuyruklarından birbirine bağlanmış haldeler. Tarih boyunca buna benzer birbirine bağlanmış bir çok sıçan grubu keşfedilmiştir ancak 32 adet sıçan bunların en çarpıc

6.Ulfberht Viking Kılıçları

Bu kılıçlar 9. veya 10. yüzyıllara kadar kullanılmıştır. Kılıçları farklı yapan şey ise yapımında kullanılan malzemelerin saflık derecesi. Bu kadar saf materyallerin elde edilme teknolojisi bundan yaklaşık 800 yıl sonra bulundu.

7.Rongorongo Tabletleri

Paskalya Adası büyük kafalı heykelleriyle meşhur olsa da, bu tabletler belki de daha gizemli. Kaşifler bu tabletleri buldu, ancak ne yazdığını çözemediler. Tarihte konuşulan Rongorongo dilinin son örnekleri olabilirler, ancak kesin olarak bilinmiyor.

8.Tecaxic-Calixtlahuaca Kafası

Bu eser Mexico City’de bir mezarda bulundu, ancak bulunduğu yerde yapıldığına dair hiçbir kanıt yok. Heykel, antik Roma ait heykellerle büyük benzerlikler taşıyor ve birçok kişi Roma’dan götürüldüğünü düşünüyor. Kıtalar arası ticaret sanılandan çok çok önce başlamış olabilir.

9.Piri Reis Haritası

1920’lerin sonunda, bir grup tarihçi parlak bir keşfe imza attı. Bu keşif, 1513 yılında, Türk Deniz Kuvvetleri’ndeki ünlü bir amiral olan Piri Reis tarafından çizilen gerçek bir haritaydı. Keşif parlak olduğu kadar gizemli çünkü bu harita, o zaman keşfedilmemiş olmasına rağmen dünyanın neredeyse her kıtasını, hatta Antarktika’yı bile barındırıyor.

10.Antikyther Mekanizma

Bunun, ilk mekanik bilgisayarın kalıntıları olduğuna inanılıyor. Bu mekanizmanın tarihi eski Yunan’a kadar uzanmakta ve duyun 45 metre altında bulundu.

11.Londra Çekiçi

1930’ların ortalarında, Max Hahn adında bir kişi ve eşi Emma yürüyüşe çıktılar. Eski bir çekiç olduğu anlaşılan kaya parçacıklarını keşfettiler. Tarihçilere götürdüler ve sonuç gerçekten şaşkınlık vericiydi, çünkü bu aletler bilindiği kadarıyla benzer aletlerin kullanılmaya başlanmasından 400 Milyon yıl daha eski.

12.Sümer Kralları Listesi

20. yüzyılda, Irak civarında Sümer imparatorluğunun her kralının bilgilerini içeren bir taş tablet bulunmuştur. Tabletlerde Kralların adları, boyları, saltanat dönemleri ve yerleri yazmaktadır. En garip şey şu ki, gerçek liderlerin yanı sıra bazı mitolojik Krallar, hatta binlerce yıldır hüküm sürmüş Krallar mevcut.

13. Turin’in Kılıfı

Muhtemelen bu bilinen en ünlü ve en gizemli keten parçasıdır. Çıplak gözle görmek zor olsa da, bu çarşafta bir adamın silüeti mevcut. Ve bu resimdeki adamın İsa olduğuna inanılıyor, bu çarşaf İsa gömüldüğünde üzerine örtülmüş olabilir.

14. Roman Dodecahedrons

Bunlar bronz taştan yapılmış oniki yüzeyi olan içi boş nesneler. Bu nesneler 2. veya 3. yüzyıllara ait ve Avrupa’da bulundu. Uzun yaşlarına rağmen, kimse bunların ne için kullanıldığını bilmiyor. Bazıları zar veya ölçme aracı olarak kullanılabileceğine inanıyor ancak hiçbir kanıt yok.

15.Voynich Yazısı

Tarihte dünyaca ünlü ve esrarengiz birçok kitap var, ama hiçbiri bunun gibi değil. Kitabın 1400’lü yıllarda Kuzey İtalya’da yazıldığı düşünülüyor. Kitap soldan sağa doğru yazılmış ve çoğu sayfanın üzerinde bazı illüstrasyonlar veya diyagramlar var. Ve yüzlerce farklı uzman, ne yazdığını çözmeye çalışsa da, yazı sistemi bilinmiyor ve çözülemedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler